PUR YA! germes de soja en poudre BIO RAW
SKŁADNIKI
Kiełkujące, sproszkowane nasiona soi* (100%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Produkt RAW, wegański, bez laktozy.
Kiełki sojowe charakteryzują się wysoką zawartością białka roślinnego, zawierającego wszystkie niezbędne aminokwasy.
Białko jest niezbędnym składnikiem odżywczym zapewniającym prawidłowe funkcjonowanie organizmu.
Pełni w organizmie funkcje budulcowe, dzięki niemu, możliwy jest m.in. prawidłowy rozwój kości i masy mięśniowej.
Suszenie kiełków soi odbywa się w temperaturze 42 stopni C., dlatego są odpowiednie przy stosowaniu diety surowej.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 łyżkę proszku dodać do shake\'a, smoothie, jogurtu, muesli, napoju owocowego lub sałatki.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1742 kJ / 416 kcal;
Tłuszcz: 17,4 g;
w tym kwasy nasycone: 2,7 g;
Węglowodany: 29 g;
w tym cukry: 9,8 g;
Błonnik: 8,9 g;
Białko: 35,1 g;
Sól: 0,060 g;
Witamina B1: 0,99 mg;
Witamina B6: 1 mg;
Mangan: 2,7 mg;
Potas: 1800 mg;
Magnez: 220 mg;
Alanina: 1300 mg;
Arginina: 3700 mg;
Kwas asparaginowy: 4100 mg;
Cysteina: 700 mg;
Kwas glutaminowy: 8800 mg;
Glicyna: 1680 mg;
Histydyna: 900 mg;
Izoleucyna: 1600 mg;
Leucyna: 2900 mg;
Lizyna: 2200 mg;
Metionina: 0,5 mg;
Fenyloalanina: 2100 mg;
Prolina: 1800 mg;
Seryna: 2000 mg;
Treonina: 1700 mg;
Tryptofan: 500 mg;
Tyrozyna: 1400 mg;
Walina: 2000 mg.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, poniżej 24 st. C.
SKŁADNIKI
Kiełkujące, sproszkowane nasiona soi* (100%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Produkt RAW, wegański, bez laktozy.
Kiełki sojowe charakteryzują się wysoką zawartością białka roślinnego, zawierającego wszystkie niezbędne aminokwasy.
Białko jest niezbędnym składnikiem odżywczym zapewniającym prawidłowe funkcjonowanie organizmu.
Pełni w organizmie funkcje budulcowe, dzięki niemu, możliwy jest m.in. prawidłowy rozwój kości i masy mięśniowej.
Suszenie kiełków soi odbywa się w temperaturze 42 stopni C., dlatego są odpowiednie przy stosowaniu diety surowej.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 łyżkę proszku dodać do shake\'a, smoothie, jogurtu, muesli, napoju owocowego lub sałatki.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1742 kJ / 416 kcal;
Tłuszcz: 17,4 g;
w tym kwasy nasycone: 2,7 g;
Węglowodany: 29 g;
w tym cukry: 9,8 g;
Błonnik: 8,9 g;
Białko: 35,1 g;
Sól: 0,060 g;
Witamina B1: 0,99 mg;
Witamina B6: 1 mg;
Mangan: 2,7 mg;
Potas: 1800 mg;
Magnez: 220 mg;
Alanina: 1300 mg;
Arginina: 3700 mg;
Kwas asparaginowy: 4100 mg;
Cysteina: 700 mg;
Kwas glutaminowy: 8800 mg;
Glicyna: 1680 mg;
Histydyna: 900 mg;
Izoleucyna: 1600 mg;
Leucyna: 2900 mg;
Lizyna: 2200 mg;
Metionina: 0,5 mg;
Fenyloalanina: 2100 mg;
Prolina: 1800 mg;
Seryna: 2000 mg;
Treonina: 1700 mg;
Tryptofan: 500 mg;
Tyrozyna: 1400 mg;
Walina: 2000 mg.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, poniżej 24 st. C.