Tradycyjny chleb pszenno- żytni z chrupiącą skórką, bez sztucznych składników wyprodukowany z naturalnych surowców i mąk bez polepszaczy na żytnim zakwasie. Chleb prodkowany dwu fazowo. Pierwszą fazę (podmodę) stanowi 35% mąki pszennej, 35% mąki żytniej, woda, oraz drożdze. Drugą fazę stanowi podmoda oraz 25% mąki pszennej oraz zakwas. Po wyrośnięciu masa dzielona jest ręcznie na kęsy które wyrastają w koszykach wiklinowych w mikroklimacie piekarni. Po osiągnięciu właściwego wzrostu kęsy są nacinane (opcjonalnie posypywane makiem) i wypiekane w piecu ceramicznym typu RRK w temperaturze 240 stopni.
Mąka pszenna Typ 750- 60%, mąka żytnia Typ 720- 35%, zakwas z mąki żytniej Typ 720- 5%, woda, sól i drożdże (opcjonalne mak niebieski).
możliwe śladowe ilości sezamu i orzecha
Tradycyjny chleb pszenno- żytni z chrupiącą skórką, bez sztucznych składników wyprodukowany z naturalnych surowców i mąk bez polepszaczy na żytnim zakwasie. Chleb prodkowany dwu fazowo. Pierwszą fazę (podmodę) stanowi 35% mąki pszennej, 35% mąki żytniej, woda, oraz drożdze. Drugą fazę stanowi podmoda oraz 25% mąki pszennej oraz zakwas. Po wyrośnięciu masa dzielona jest ręcznie na kęsy które wyrastają w koszykach wiklinowych w mikroklimacie piekarni. Po osiągnięciu właściwego wzrostu kęsy są nacinane (opcjonalnie posypywane makiem) i wypiekane w piecu ceramicznym typu RRK w temperaturze 240 stopni.
Comment ajouter un avis?
Po doręczeniu Twojego zamówienia, w zakładce "Panel klienta / Oceń produkty" (widocznej w menu po zalogowaniu) zobaczysz pełną listę kupionych przez Ciebie produktów. Przy każdym z nich możesz zamieścić swój komentarz i ocenę.
Opinie klientów o produkcie
Ocena wystawiona produktowi przez klientów: bardzo dobry 4/5
Na podstawie 30 ocen.
- Mania , 2024-02-27 16:28:33Super, polecam
- 2022-06-01 12:44:42Wszystko super polecam
- Leszek , 2021-11-17 16:09:44Dwa dni w trasie ? jest ok
- Więcej opinii...