Melvit Haricot beans
Wartości odżywcze (%) | Wartość odżywcza suchego produktu w 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 1290 kJ / 306 kcal |
Tłuszcz | 0,9 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,1 g |
Węglowodany | 45 g |
- w tym cukry | 3 g |
Błonnik | 19 g |
Białko | 20 g |
Sól | 0,01 g |
Zboża zawierające gluten : | Może zawierać |
Składniki: 40 dag białej fasoli drobnej Melvit, 1 cebula, 3 ząbki czosnku, 5 dag boczku wędzonego, 15 dag cienkiej kiełbasy, sól, pieprz, ziele angielskie, 1 liść laurowy, 3 ziarenka pieprzu ziarnistego, 10 dag koncentratu pomidorowego, zioła prowansalskie, 1-2 łyżki oleju.
Opis przygotowania: Fasolę należy opłukać i zalać zimną wodą i pozostawić na noc do nasiąknięcia. Następnego dnia fasolę przełożyć do dużego garnka i zagotować razem z pozostałą wodą. Dolać ok 1-1? szkl. wody i gotować. Do gotującej fasoli dodać ziele angielskie, liść laurowy, pieprz ziarnisty, sól i zwykły pieprz. Gotować fasolę do miękkości. Cebulę należy pokroić w kostkę, boczek i kiełbasę także, następnie razem zesmażyć na oleju, na końcu dodać czosnek pokrojony w paseczki. Gdy fasola jest miękka należy dodać do niej usmażoną cebulę, boczek i kiełbasę. Wszystko razem wymieszać, dodać koncentrat pomidorowy, zioła i przyprawy do smaku solą i pieprzem. Gotować jeszcze razem ok. 20 minut. Smacznego!
ul. Grójecka 194/91
02-390 Warszawa
Zakład produkcyjny:
ul. Nowowiejska 35
Kruki
07-415 Olszewo-Borki
ul. Grójecka 194/91
02-390 Warszawa
tel./+48 29/ 760 98 51
fax./+48 29/ 760 98 41