To roślinna alternatywa mleka na bazie lekkostrawnego ryżu bez dodatku cukru. Źródłem naturalnej słodyczy smaku jest ryż, a sam napój jest też źródłem wapnia potrzebnego do utrzymania zdrowych kości. Ryżowe świetnie sprawdza się do picia solo, ale jako składnik koktajli i shake’ów radzi sobie równie dobrze. Wydobywa i podkreśla ich smak oraz wzbogaca je o dodatkowe wartości odżywcze.
woda, ryż 11 %, olej słonecznikowy, węglan wapnia, sól
Wartości odżywcze (%) | Wartość odżywcza w 100 ml |
---|---|
Wartość energetyczna | 230 kJ / 54 kcal |
Tłuszcz | 1,0 g |
w tym kwasy nasycone | 0,1 g |
Węglowodany | 11,0 g |
w tym cukry | 6,0 g |
Błonnik | 0,3 g |
Białko | 0,2 g |
Sól | 0,10 g |
Wapń | 120 mg |
*DRWS - Dzienne referencyjne wartości spożycia witamin i składników mineralnych (dla osób dorosłych). |
Mleko : | Nie zawiera |
To roślinna alternatywa mleka na bazie lekkostrawnego ryżu bez dodatku cukru. Źródłem naturalnej słodyczy smaku jest ryż, a sam napój jest też źródłem wapnia potrzebnego do utrzymania zdrowych kości. Ryżowe świetnie sprawdza się do picia solo, ale jako składnik koktajli i shake’ów radzi sobie równie dobrze. Wydobywa i podkreśla ich smak oraz wzbogaca je o dodatkowe wartości odżywcze.
bez dodatku cukru - zawiera naturalnie występujące cukry, źródło wapnia, naturalnie bez laktozy, odpowiednia dla wegan
Po otwarciu przechowuj w lodówce, nie dłużej niż 4 dni.
Wstrząsnąć przed użyciem
Zielony starter Przepis: 3 łyżeczki inki błonnik zalewamy podgrzanym napojem ryżowym (200 ml) Studzimy 7 listków szpinaku, 2 liście jarmużu, 1 banana, 1 łyżkę migdałów i sok z połowy cytryny umieszczamy w blenderze Dolewamy inkę na ryżowym Blendujemy do uzyskania aksamitnej konsystencji Smacznego!