gotuj ze smakiem!, gotowa w 15 minut
Halina
Kasza jęczmienna gruba
Porcja 50 g energia 705 kJ 167 kcal 8%*
w 100 g: 1410 kJ/334 kcal 17%
% RWS*
*RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Gulasz wieprzowy z kurkami
½ kg wieprzowiny
30 dkg kurek lub innych grzybków
1 cebula
ząbek czosnku
liść laurowy
1 łyżeczka słodkiej papryki
3 łyżki koniaku
1 łyżka mąki
3 łyżki oleju
2 łyżki masła klarowanego
sól, świeżo mielony pieprz
kasza jęczmienna gruba Halina
Mięso pokroić w kostkę, przyprawić i oprószyć mąką. Podsmażyć na gorącym oleju. Dodać pokrojoną cebulę, czosnek i liść laurowy. Wlać koniak i odparować. Podlać szklanką wody i dusić na małym ogniu pod przykryciem. Na patelni rozgrzać masło. Wrzucić oczyszczone, pokrojone grzyby i smażyć kilka minut. Doprawić solą i pieprzem. Dodać do mięsa i dusić jeszcze przez chwilę. Podawać z kaszą jęczmienną grubą Halina.
Karton
"Sawex Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością" Foods Sp.k.
ul. Wiertnicza 70
02-952 Warszawa
Zakład Produkcyjny:
ul. Przemysłowa 9
83-400 Kościerzyna