schab wieprzowy bez kości
Produkt polski, od pola do stołu, z chowu bez antybiotyków, zerowy ślad węglowy
Goodvalley
Stek ze schabu.
Pakowano w atmosferze ochronnej.
FSC - Mieszany, Opakowanie, FSC C130909
Zawiera wkład absorpcyjny.
Przechowywać w temperaturze od 0°C do +4°C.
Po otwarciu przechowywać w temperaturze od 0°C do +4°C nie dłużej niż 24h.
Spożyć po obróbce cieplnej.
Sprawdzony przepis:
Stek ze schabu
1. Do 250 ml gorącej wody dodajemy 4 łyżki cukru, 3 łyżki soli, 4 szczypty pieprzu, 2 ząbki czosnku.
2. Po rozpuszczeniu soli i cukru dolewamy 1 szklankę zimnej wody.
3. Moczymy mięso i trzymamy w lodówce przez co najmniej 8 h.
4. Rozpuszczamy masło klarowane na patelni, dodajemy czosnek i smażymy steki przez około 10 min. aż uzyskamy złocisty kolor.
Tacka
Polska