FLORPAK Pavot bleu
Mak niebieski - ta odmiana maku wykorzystywana jest w celach kulinarnych. Masa makowa z niego wytwarzana służy do przygotowania ciast i deserów. Jest składnikiem makowców, kutii, łazanek. Mak to bogate żródło witamin A,D,E rozpuszczalnych w tłuszczach. Jest doskonałym źródłem wapnia, zawiera także dużo fosforu, potasu, magnezu.
mak niebieski
Wartość odżywcza w 100 g produktu
Wartość energetyczna(energia) 2164kJ/517kcal
Tłuszcz - 42,9 g
w tym kwsy tłuszczowe nasycone - 5,5 g
Węglowodany - 24,7 g
w tym cukry - 1,4 g
Białko - 20,1 g
sól - 0,015 g
zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu
Tekst z pogrubioną czcionką, podkreślony.
W zakładzie konfekcjonuje się : pszenicę, kaszę jęczmienną, soję, migdały, orzechy ziemne i włoskie.
Mak niebieski - ta odmiana maku wykorzystywana jest w celach kulinarnych. Masa makowa z niego wytwarzana służy do przygotowania ciast i deserów. Jest składnikiem makowców, kutii, łazanek. Mak to bogate żródło witamin A,D,E rozpuszczalnych w tłuszczach. Jest doskonałym źródłem wapnia, zawiera także dużo fosforu, potasu, magnezu.
FLORPAK Sp. z o.o.
ul.Kolejowa 92
05-092 Łomianki
Filia W Wojniczu
ul.Warszawska 29
32-830 Wojnicz
FLORPAK Sp. z o.o.
ul.Warszawska 29
32-830 Wojnicz