Aromatyczny krem postanowiliśmy nieco ożywić śródziemnomorską nuta. Dzięki dodatkowi świeżego pesto ta zupa potrafi zaskoczyć, a jednocześnie brokuły sprawiają, ze jest bomba witamin i minerałów.
Woda, brokuły 32%, ziemniaki, pesto 5% (płatki migdałowe, olej rzepakowy, natka pietruszki), cebula, czosnek, sól, pieprz czarny.
wartość energetyczna (E) 34 kcal /100 g
tłuszcz (T) 0,5 g /100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,0 g /100 g
węglowodany (W) 5,9 g /100 g
- w tym cukry0,9 g /100 g
białko (B) 0,9 g /100 g
sól (S)0,4 g /100 g
płatki migdałowe.
Aromatyczny krem postanowiliśmy nieco ożywić śródziemnomorską nuta. Dzięki dodatkowi świeżego pesto ta zupa potrafi zaskoczyć, a jednocześnie brokuły sprawiają, ze jest bomba witamin i minerałów.
Produkt pełnowartościowy bogaty w witaminy i minerały, nie zawiera wzmacniaczy smaku. Dzięki systemowi pakowania MAP nie wymaga pasteryzacji i dodawania substancji konserwujących .
Inspiracją do stworzenia eat me były naturalne i zdrowe dania gotowe dostępne na rynkach zachodnich. Produkcja eat me ruszyła na początku 2011 roku jako pierwsza tego typu w Polsce.
Dania i zupy EAT-ME przygotowujemy bez dodatku substancji konserwujących, a jedynie z naturalnych, starannie wyselekcjonowanych składników, ziół i przypraw. Do gotowania podchodzimy tradycyjnie. Nasze dania przyrządzamy jak w domowej, dużej kuchni. Zamiast konserwantów i pasteryzacji stosujemy niską temperaturę przechowywania oraz nowoczesną technologię pakowania MAP. W praktyce oznacza to, że z opakowania usuwane jest powietrze atmosferyczne, a po uzyskaniu próżni wtłaczany jest obojętny gaz odpowiednio dobrany do rodzaju pakowanego produktu, niewchodzący w reakcję z daniem bądź zupą. W ten sposób wytwarzana jest atmosfera ochronna, która w połączeniu z niską temperaturą przechowywania przedłuża termin przydatności do spożycia bez użycia substancji konserwujących.
Przechowywać w temperaturze 2-5°C, a po otwarciu spożyć w ciągu 2 dni.
Zupę wystarczy podgrzać w rondelku lub w kuchence mikrofalowej.
Po zdjęciu kartonowej opaski nakłuć górną folię i podgrzewać około 2-3 minuty (750 W).
Uwaga przy zdejmowaniu górnej folii – zupa może być bardzo gorąca!
Polska
dystrybutora