Składniki: płatki ryżowe* 66,7%, płatki gryczane* 33,3%, witamina B1.
* - składniki upraw rolnictwa ekologicznego. Uwaga: możliwa obecność orzechów laskowych i migdałów.
Wartość odżywcza w 100g. proszku: wartość energetyczna – 1625kJ/388kcal; tłuszcz – 1,7g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe – 0,1g; węglowodany – 82,2g, w tym cukier – 0,1g; białko – 9,2g; sól – 0,02g; tiamina (witamina B1) – 0,39mg.
Wartość odżywcza przygotowanej 1 porcji (180ml mleka dla niemowląt i 8g kaszki: wartość energetyczna – 646kJ/153kcal; tłuszcz – 6,7g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe - 2,4g; węglowodany – 19,6g, w tym cukier – 12,4g; białko – 3,4g; sól – 0,13g, tiamina (witamina B1) – 0,22mg co odpowiada 44% dziennemu spożycia.
Kaszka do przygotowania z mlekiem matki, mlekiem następnym lub z dodatkiem jakiegokolwiek mleka dla niemowląt (krowiego, sojowego czy pozbawionego laktozy). Nie zawiera glutenu. Odpowiednia jako uzupełnienie mleka matki, mleka następnego dla niemowląt 2 lub innej formuły mlecznej (mleka krowiego, sojowego czy pozbawionego laktozy). Od 4 miesiąca można w diecie dziecka wprowadzać pierwsze przekąski, które pozwalają dziecku przyzwyczaić się do delikatnych smaków i struktur posiłków stałych.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Sposób przygotowania: 1. Przygotuj 180ml mleka wg. dołączonej instrukcji, zgodnie ze sposobem przygotowania. 2. Wlej mleko do butelki lub na talerz. 3. W zależności dodaj, do butelki 2-3 łyżki kaszki (1 łyżka odpowiada około 3,0g) lub do talerza 5-7 łyżek kaszki (1 łyżka odpowiada około 3,0g). 4. Dokładnie wymieszać do czasu uzyskania gładkiej i jednolitej konsystencji. 5. Przed podaniem upewnij się że jest prawidłowa temperatura do podania 37°C.
Ważne informacje: Nie gotować. Kaszkę przyrządzaj świeżo przed każdym posiłkiem. Zawsze przygotowuj odpowiednią ilość do spożycia wg. sposobu przygotowania. Upewnij się, że temperatura jest prawidłowa do podania ok. 37°C. Nigdy nie podawaj ponownie nie zjedzonych wcześniej resztek.