mąka pszenna, olej roślinny rzepakowy (1) i/lub olej roślinny słonecznikowy (2), pradawne odmiany pszenicy: mąka z pszenicy płaskurki (5,4 %), mąka z pszenicy samopszy (5,4 %), mąka z pszenicy orkisz (5,4 %), cukier, jęczmienny ekstrakt słodowy, sól (2,4 %), serwatka w proszku (z mleka), substancje spulchniające: węglany amonu, węglany sodu, drożdże suszone
Dlaczego pradawne zboża?
W naszych krakersach wykorzystaliśmy mąki z pradawnych zbóż: płaskurki, samopszy oraz orkiszu, czyli zbóż znanych już od tysiącleci. Zboża te przez ostatnie setki lat nie były modyfikowane ani krzyżowane.
Beskidzkie Krakersy z pradawnymi zbożami stanowią dodatkowe źródło błonnika pokarmowego, dzięki czemu są doskonałym elementem dobrze zbilansowanej codziennej diety.
wegetariańskie, wielozbożowe, polska, rodzinna firma
Beskidzkie
Beskidzkie krakersy solone z pradawnymi odmianami pszenicy.
Najlepiej spożyć przed: data i numer partii z tyłu opakowania.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Torebka