semolina z pszenicy durum, woda
Makaron Barilla wyprodukowany jest z najlepszej jakości surowców, czyli pszenicy twardej (durum), bez której nie można stworzyć prawdziwego makaronu o cenionej powszechnie właściwości al dente. Makaron taki podczas gotowania nie skleja się, jest sprężysty i zachowuje swój kształt nawet, jeśli się gotuje go nieco za długo. Firma Barilla stworzyła makaron Piccolini: miniaturową wersję tradycyjnego włoskiego makaronu specjalnie z myślą o dzieciach. Kształt makaronu przemawia do wyobraźni dziecka, które uczy się sposobów zdrowego odżywiania poprzez proste i pyszne dania. Piccolini to zabawa dla całej rodziny, nie tylko dla dzieci.
Barilla
Makaron z pszenicy durum Mini Fusilli
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Sposób przygotowania: do 1 litra wrzącej wody dodać 7 g soli i 100 g makaronu, gotować przez 7 minut mieszając od czasu do czasu. Po ugotowaniu makaron odcedzić i podawać.
Karton
Barilla G. e R. Fratelli
Societ? per Azioni
Via Mantova 166
Parma
Włochy
Barilla Poland Sp. z o.o.
ul. Poleczki 23
02-822 Warszawa