Historia Octu Kieleckiego sięga 1932 roku. Wtedy to, w Kieleckich Zakładach Wytwórczych „Społem" wyprodukowano jego pierwszą partię. Swój wyjątkowy charakter zawdzięcza tradycyjnej metodzie wytwarzania.
Tradycyjna receptura i metoda wytwarzania, Produkowany od 1932 roku, Najwyższej jakości składniki, Doskonały do marynat mięsnych i warzywnych, Uprawniony do oznaczania znakiem jakości Q
Ocet Kielecki
Ocet to szczególna pozycja w ofercie WSP „Społem”. Produkowany jest w naszym zakładzie już od 1932 roku. Swój wyjątkowy charakter zawdzięcza najwyższej jakości składnikom, jak również tradycyjnej metodzie wytwarzania – fermentacji alkoholowej w drewnianych kadziach. Dzięki temu cieszy się on niesłabnącym uznaniem konsumentów oraz ekspertów. Potwierdzają to prestiżowe certyfikaty i nagrody takie jak: Znak „Jakość Tradycja”, Znak Jakości „Q” czy Złoty Laur Konsumenta.
Ocet spirytusowy 10% kwasowości.
Zaleca się przechowywać w ciemnym miejscu w temperaturze od 5°C do 20°C.
Przeznaczony do celów spożywczych.
Do bezpośredniego spożycia używać w stanie rozcieńczonym w stosunku 1:2.
Butelka
Wytwórcza Spółdzielnia Pracy „Społem"
ul. Mielczarskiego 93-95
25-726 Kielce
Wytwórcza Spółdzielnia Pracy „Społem"
ul. Mielczarskiego 93-95
25-726 Kielce
Serwis konsumenta: 800 13 13 22