Producent marki Szczepanki opisuje Mąka pszenna typ 500 wrocławska tak:
Produkt polski, mąka prosto z młyna
Szczepanki
Od ponad 25 lat mąka Szczepanki wytwarzana jest z wyselekcjonowanych polskich zbóż zgodnie z najlepszymi tradycjami młynarstwa. Znakomita jakość surowca i kontrolowany proces produkcji to gwarancja udanych wypieków i dań.
Mąka pszenna typ 500 wrocławska
Przechowywać w suchym, chłodnym i przewiewnym miejscu.
Przepis na kluski lane
składniki: 200 g mąki Szczepanki typ 500, 4 jaja, 5 łyżek wody, 1 łyżka posiekanej natki pietruszki, ½ łyżeczki soli.
Jaja mieszamy z wodą, dodajemy natkę pietruszki, sól i mąkę. Długo mieszamy, aby wtłoczyć jak najwięcej powietrza do spulchnienia przygotowywanej masy. Wymieszane ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Gotowe ciasto wlewamy cienkim strumieniem do wrzącego wywaru lub rosołu, intensywnie mieszając. Gotujemy ok. 2 min.
Torebka
Polska
Młyny Szczepanki Sp. z o.o.
Szczepanki 3
86-320 Łasin