montagne de la farine d'avoine
Wartości odżywcze (%) | w 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 1595 kJ |
378 kcal | |
Tłuszcz | 7,2 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,3 g |
Węglowodany | 63 g |
- w tym cukry | 2 g |
Błonnik | 6,9 g |
Białko | 11,9 g |
Sól | 0,01 g |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |
Zboża zawierające gluten : | Zawiera |
regulują poziom cholesterolu w organizmie;
mają niski poziom indeksu glikemicznego;
dostarczają niezbędnych organizmowi węglowodanów;
odgrywają ważną rolę w racjonalnym odżywianiu człowieka;
są bogatym źródłem białka;
stanowią źródło błonnika;
mają wysoki poziom witamin grupy B i witaminy E;
zapobiegają nowotworom jelita grubego;
są produktem szczególnie bogatym w potas i magnez;
zapewniają długotrwały dopływ energii z węglowodanów;
w 100 g: 1595 kJ / 378 kcal
* % RWS
Opakowanie 500 g zawiera 10 porcji płatków.
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Pół szklanki płatków (ok. 5 łyżek) zalać szklanką wody lub mleka. Lekko posolić.
Gotować około 3-4 minuty, ciągle mieszając.
ul. Kupiecka 17
Paprotnia
62-513 Krzymów
ul. Kupiecka 17
Paprotnia
62-513 Krzymów
Comment ajouter un avis?
Po doręczeniu Twojego zamówienia, w zakładce "Panel klienta / Oceń produkty" (widocznej w menu po zalogowaniu) zobaczysz pełną listę kupionych przez Ciebie produktów. Przy każdym z nich możesz zamieścić swój komentarz i ocenę.
Opinie klientów o produkcie
Ocena wystawiona produktowi przez klientów: doskonały 5/5
Na podstawie 2 ocen.